Ressursside for studentforeninger
Læringsmiljøpolitisk ansvarlig
Anita Vikestad er læringsmiljøansvarlig i Studenttinget og er dermed Studenttingets kontaktperson for studentfrivilligheten på NTNU. Dersom dere opplever utfordringer opp mot NTNU eller ønsker hjelp med noe kan dere kontakte Anita.
Fristasjonsareal på NTNU
NTNU gir studentorganisasjoner og studentforeninger gratis leie av lokaler og kontorer på campus. Dette kalles fristasjonsareal.
Linjeforeninger og organisasjoner knyttet til et spesifikt fagmiljø kan få tildelt fristasjonsareal av sitt fakultet.
Favner organisasjon studenter ved hele NTNU, kan du søke om fristasjonsareal gjennom en ordning på sentralt nivå, altså uavhengig av ditt fagmiljø. Tildelingen gjøres annenhvert år (i partallsår) av eiendomsavdelingen på NTNU, i samråd med studentdemokratiet. Neste søknadsfrist er 1. mars 2026, men ta kontakt dersom behov oppstår behov før det.
Søk om midler fra Studenttinget
Studenttinget deler ut diverse midler til studentforeninger og -organisasjoner, på vegne av NTNU. Søknader sendes til sti@studenttinget.ntnu.no.
Dersom din studentorganisasjon har benyttet seg av NTNU Grafisk, kan dere få dekket inntil 50% av utgiftene eller inntil maksbeløpet på kr 10 000. Studenttinget kan dele ut inntil 200.000 kr per år.
Søknadsskjema må fylles ut og kopi av fakturagrunnlag fra NTNU Grafisk senter må legges ved. Søknaden sendes til sti@studenttinget.ntnu.no.
Søknadsfrist 15. oktober.
Støtte til grafisk materiell
Prosjektmidler
Studenttinget NTNU har hvert år en budsjettpost 30 000 deles ut til prosjekter i regi av studentforeninger tilknyttet NTNU. Det kan ikke deles ut mer enn halvparten av budsjettposten i løpet av første halvår. Prosjektmidlene skal gå til nye og unike initiativ, prosjekter eller arrangement. Midlene går ikke til ordinære arrangement, drift eller bare sosialisering. Alle organ/grupperinger ved NTNU som har prosjekt som vil være til gode for en større del av studentmassen på NTNU kan søke. Prosjektmidlene deles ut kontinuerlig, noe som vil si at midlene kan være utdelt allerede.
Søknad sendes til sti@studenttinget.ntnu.no og behandles forløpende. Søknaden må inneholde budsjett.
Andre støtteordninger
-
Sit inngår hvert år sponsoravtaler med organisasjoner, lag og foreninger som er drevet av og for studenter. Gjennom sponsorprogrammet deles det hvert år ut inntil 1,5 millioner kroner til studentfrivilligheten i Trondheim, Ålesund og Gjøvik.
Hvem kan søke?
Sit støtter lag, foreninger og organisasjoner som har aktiviteter som er drevet av studenter og er til for studentene ved utdanningsinstitusjonene som er tilknyttet oss.
Driften må være rettet mot studenter i Trondheim, Ålesund eller Gjøvik. Dette kan for eksempel være organisasjoner som linjeforeninger, kulturelle grupper, foreninger for internasjonale studenter og idrettsforeninger.
Frister:Første mars: alle studentlag, -foreninger og - organisasjoner kan søke .
Første oktober: nye organisasjoner, foreninger og lag kan søke.
-
Midlene skal bidra til faglig-sosial integrering av alle studenter, inkludert studenter med spesielle behov som for eksempel internasjonale studenter eller studenter med funksjonsnedsettelse. Mye av denne integreringen skjer gjennom studentfrivilligheten. Denne støtten skal gi studentfrivilligheten ved NTNU et mulighetsrom for å arrangere noe som ikke allerede er innenfor foreningens satte rammer. Søknadsfristene er satt for å gi et handlingsrom for foreninger som velger nytt styre i studieår fremfor kalenderår. Du kan lese mere om det og søke her.
Frister:
Søknadsfrister er en gang i semesteret, 1. mars og 1. september -
Sit tilbyr aktivitetsstøtte til studentlag, -foreninger og -organisasjoner. Aktivitetsstøtten er en lavterskel ordning i form av gavekort fra Sit Kafe eller kaffekanner, og som kan brukes på arrangementer som quizkvelder, markeringer, eller på stands. Hensikten med støtten er å gi lag, foreninger eller organisasjoner muligheten til å stille med premier eller kaffe på arrangementene, og skal ikke benyttes av sistnevnte selv.
Du kan søke om aktivitetsstøtte gjennom hele året og tildelingen skjer fortløpende. Man kan søke på aktivitetsstøtte flere ganger i løpet av et år, men det må gå minst to måneder mellom hver gang det søkes. Dette for at flest mulig skal kunne få ta del i ordningen.
-
Flere studentråd har velferdsmidler de deler ut i semesteret som gagner studenter på et fakultet. Ta kontakt med studentrådet på ditt fakultet for å høre om velferdsmidler.
-
Hvert år fordeles omtrent 7.1 millioner kroner av semesteravgiften i støtte til studentorganisasjoner Sit har inngått langsiktige sponsoravtaler med. Det er Velferdstinget som beslutter hvilke organisasjoner Sit skal inngå denne typen avtaler med.
I dag har vi langsiktige sponsoravtaler med blant annet NTNUI, Studentmediene i Trondheim, Norsk studentorganisasjon, Ålesund Studentsamfunn, Huset i Gjøvik, Samfunnet i Ålesund, Studenterhytta.
Foto: Kai T. Dragland/NTNU