Ledige verv
Universitets- og høgskoleloven regulerer at i alle beslutninger som blir tatt på NTNU som omhandler studenter må ha studentmedvirkning. Det betyr at Studenttinget ofte må oppnevne studenter til diverse utvalg, arbeidsgrupper og medvirkningsorganer for å sikre studentrepresentasjon. Interessert i verv der du kan representere studentene? Da er du kommet til riktig sted! Siden er oppdatert med informasjon om ledige verv som man kan stille til med en gang eller kommende oppnevninger Studenttinget skal gjøre. Noen av vervene er også lønnede.
Ved å stille til verv får du muligheten til å påvirke beslutninger tatt på NTNU.
Ledige verv nå
Vararepresentanter i Velferdstinget
Det skal velges 10 vararepresentanter til Velferdstinget. Velferdstingets oppgave er å ivareta og bedre velferdstilbud for studentene, bestemme hvordan semesteravgiften skal brukes og uttale seg om hvordan Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim (Sit) skal prioritere.
Velferdstingets representanter velges hver vår, og sitter i ett år fra 1. juli. Representantene møtes én gang i måneden for å diskutere, vedta eller avslå de sakene som blir fremmet for Velferdstinget. De får også være med på seminarer, kurs og workshops i regi av Velferdstingets arbeidsutvalg og Velferdstingets samarbeidspartnere.
Lønnet? Nei.
Frist for å stille: 14.05.2025, klokka 12.00
Hvordan stille? Fyll inn kandidatskjema og send til sti@studenttinget.ntnu.no.
Studentrepresentant i styringsgruppen for prosjektet “Nye lokaler IKM”
Prosjektet "Nye lokaler IKM" har som mål å lande et beslutningsgrunnlag til endelig konseptløsning for hvordan IKMs funksjoner skal innpasses og tilrettelegges i Sentralrekka. I styringsgruppa for prosjektet, som har ansvar for forsvarlig gjennomføring, er det ønskelig å ha med en studentrepresentant. Styringsgruppa skal blant annet ha et strategisk blikk på prosjektet i virksomheten, påse at prosjektet holder seg til vedtatte styringsdokument og godkjenne sluttleveransen. De har også ansvar for avvikshåndtering.
Styringsgruppa har faste møter hver 4. uke, i tillegg til eventuelle møter dersom det skulle oppstå behov for styringsgruppas avklaringer utenom oppsatt møtetidspunkt. Prosjektet er planlagt gjennomført i 2025 og skal ferdigstilles i desember. Juli utgår grunnet ferie.
I tillegg til studentrepresentant sitter Eiendomsdirektør (prosjekteier), vara prosjekteier, Dekan ved HF, Instituttleder IKM og en tillitsvalgt i styringsgruppa.
Lønnet? Nei.
Frist for å stille: 14.05.2025, klokka 12.00
Hvordan stille? Fyll inn kandidatskjema og send til sti@studenttinget.ntnu.no.
Studentrepresentant i sentralt ansettelsesorgan
Sentralt ansettelsesorgan ved NTNU fatter vedtak i alle oppsigelsessaker som har sitt grunnlag i overtallighet innenfor alle stillingskategorier ved NTNU. Organet har videre en rådgivende funksjon knyttet til rektors, eller den vedkommende bemyndiger, beslutning om innplassering i annen passende stilling.
Organet skal påse at arbeidsgivers arbeid med å lete etter annen passende stilling på fakultetet/Fellesadministrasjonen er utført på en tilfredsstillende måte. Vedtak som er fattet av organet vil være NTNUs førstegangsvedtak og kan påklages til NTNUs klageinstans, som er NTNUs styre.
Funksjonstiden er i ett år fra 17.08.25 til 16.08.26, og det skal velges en fast representant og en vara til stillingen.
Lønnet? Nei.
Frist for å stille: 28.05.2025, klokka 12.00
Hvordan stille? Fyll inn kandidatskjema og send til sti@studenttinget.ntnu.no.
Vararepresentanter i utvalg for likestilling og mangfold
Det skal velges to personlige vararepresentanter for ett år (01.07.2025-30.06.2026), for Sivert Sande Kverme og Joanna Landen.
For å fremme bedre likestilling og mer mangfold har rektor ved NTNU oppnevnt et utvalg for likestilling og mangfold. Formålet med utvalget er å være pådriver og inspirator i arbeidet med likestilling og mangfold for ansatte og studenter ved NTNU.
Utvalget skal bidra til et inkluderende universitet for alle uavhengig av kjønn, etnisitet, nasjonal opprinnelse, språk, livssyn, politisk syn, seksuell orientering, funksjonsevne og andre forhold. Utvalget skal bidra med råd til universitetets ledelse på alle nivå om tiltak som kan bidra til bedre kjønnsbalanse og mangfold.
Arbeidsmengden er ca 4-5 møter i semesteret.
Du kan stille frem til votering på arbeidsutvalgsmøte 7. mai.
Lønnet? Nei.
Frist for å stille: 14.05.2025, klokka 12.00
Hvordan stille? Fyll inn kandidatskjema og send til sti@studenttinget.ntnu.no.
Vararepresentant til Læringsmiljøutvalget
Det skal velges en personlig vararepresentant for ett år (høsten 2025 og våren 2026), for Nora Wigen.
Læringsmiljøutvalget (LMU) er et rådgivende organ for NTNUs styre og ledelse. LMU skal i samarbeid med ledelsen bidra til at universitetet utvikler et godt studiemiljø, bedre studentvelferd og et forsvarlig arbeidsmiljø for studentene. Studentene har fem representanter i utvalget og de ansatte har fem representanter.
Annethvert år skal leder for utvalget være en student, i år er dette læringsmiljøpolitisk ansvarlig i Studenttinget. De resterende representantene skal oppnevnes av Studenttinget (to representanter, en hvert semester), og av de lokale studentdemokratiene ved Ålesund og Gjøvik (en representant av hvert studentdemokrati).
Lønnet? Nei.
Frist for å stille: 14.05.2025, klokka 12.00
Hvordan stille? Fyll inn kandidatskjema og send til sti@studenttinget.ntnu.no.
Studentrepresentant fagfellegruppe for merittering
Meritteringsordningen har som mål å fremme utdanningskvaliteten ved NTNU, og det er vitenskapelige ansatte i faste stillinger med undervisningsplikt som kan søke. Status som merittert underviser tildeles av rektor på bakgrunn av en individuell søknad og etter innstilling fra fagfellevurdering. Søknader vurderes av en gruppe med fagfeller som består av to meritterte undervisere (interne og eksterne) og en studentrepresentant (oppnevnt av Studenttinget) som vurderer 4 – 6 søknader. I tillegg vil det være en ekstern representant som vurderer flere søknader.
Det er behov for å etablere flere fagfellegrupper, og det er ønskelig å oppnevne en representant per fakultet. Representantene oppnevnes for 1 år, og får i 2025 betalt to timer per søknad samt et grunnhonorar for å sette seg inn i informasjonen om ordningen, deltakelse på kurs og deltakelse på felles møte med fagfellene.
Det arrangeres et 2 timers kurs for studentene som oppnevnes til fagfellevurdering i august/september 2025 slik at de har et grunnlag for arbeidet som skal gjennomføres høsten 2025. Fagfellevurderingsprosessen for studenter vil foregå i tidsperioden fra uke 37 til uke 40.
Lønnet? Ja.
Frist for å stille: 21.05.2025, klokka 12.00
Hvordan stille? Fyll inn kandidatskjema og send til sti@studenttinget.ntnu.no.
Verv på nasjonalt nivå?
Som student kan du også være representant i utvalg som ikke kun angår NTNU, men arbeider på nasjonalt nivå. Norsk studentorganisasjon utnevner jevnlig til utvalg der studenter er representert, for eksempel eksterne utvalg eller verv i Universitets- og høgskolerådet.