PM: Tor Grande konstituert rektor ved NTNU

Foto: Thor Nielsen/NTNU

 

Rektor Anne Borg åpnet den 15. desember 2023 det ekstraordinære styremøtet med å meddele styret at hun trekker seg umiddelbart fra sin stilling som rektor ved NTNU. Videre kunne styreleder Remi Eriksen meddele at Tor Grande konstitueres som ny rektor fra og med 15. desember, og fram til ansettelse av ny rektor på åremålsstilling.  

 

På bakgrunn av styrets tilrådning, ønsker Studenttinget NTNU å poengtere at forvaltningen av den akademiske friheten, uavhengig av eksterne interessenter, blir et viktig fokusområde i tiden framover da studentene også er en del av det akademiske fellesskapet. For oss er det viktig å erfare hvorfor vi skal, og hvordan vi kan bidra til meningsutveksling omkring alle deler av akademia, for eksempel i løpende, konstruktiv dialog om innholdet i våre utdanninger. Mediedebatten den siste tiden har vist at vi har mye å lære, og diskutere, om hvordan vi kan forvalte, utvikle og definere den akademiske ytringsfrihet ved vårt universitet.  

 

Morten Eidsvaag Althe, leder for Studenttinget NTNU, ønsker å takke Anne Borg for hennes innsats som rektor ved NTNU.  

 

På vegne av Studenttinget NTNU ønsker jeg å takke Anne Borg for det engasjementet hun har vist for studentene, vårt universitet og studiebyene Ålesund, Gjøvik og Trondheim.  

Videre ser Studenttinget NTNU fram til å samarbeide med konstituert rektor Tor Grande, om de omfattende prosessene universitet har foran seg.  

 

Vi ønsker Tor Grande lykke til i ny rolle som konstituert rektor, og ser fram til et godt samarbeid.  

For ytterligere kommentarer kan Studenttingets leder for perioden 2023, Morten Eidsvaag Althe kontaktes på telefon 464 44 256 eller leder@studenttinget.ntnu.no 

 

Studenttinget NTNU (STi) er det øverste studentdemokratiske organet ved NTNU. STi består av 25 representanter fra hver av studiebyene til NTNU, i tillegg er alle fakultet representert. STi arbeider for å ivareta studentenes rettigheter og plikter.

Forrige
Forrige

Tillitsvalgtkonferanse 9. februar

Neste
Neste

Studenttingets arbeidsutvalg for 2024 er valgt!