Nå skal det snart velges nytt arbeidsutvalg - se alle mulighetene her

I høstens studentvalg skal det velges representanter til Studenttinget NTNU for 2024. På Studenttingets konstituerende møte 14. november velger de nyvalgte representantene sitt arbeidsutvalg for det neste året. Les om de fire ulike stillingene som skal velges, og hvordan dagens arbeidsutvalg opplever hverdagen.

Er du interessert i å stille, se mer her.


Her finner dere kandidatpresentasjonene til de som har forhåndstilt

Morten Eidsvaag Althe, leder

— Hvor skal man begynne, undrer Morten Eidsvaag Althe, som har vært leder av Studenttinget NTNU det siste året. Som leder har han et ansvar for å ha overblikk over NTNU og Studenttinget, og fremme saker i det offentlige rom.
— Vervet gir mye politisk erfaring og et stort nettverk, både med studenter og ansatte - og folk utenfor NTNU. Jobben har vel vært en øyeåpner for alle mulighetene som finnes, forteller Morten, som mimrer om opplevelser som å drikke vin med May-Britt Moser til å holde tale foran tusenvis av nye studenter under immatrikuleringen.
— Lite visste jeg at Aristoteles sine kunnskapsformer fra pedagogikken på lektorstudiet skulle være relevant også utenfor klasserommet, ler Morten. Som leder av Studenttinget har han nemlig også ansvar for ledergruppen.
— Min jobb er å få åtte personer til å samarbeide, være ett lag. Samhandling er veien til suksess, konstaterer Morten.

Ida Austigard Ødegård, læringsmiljøpolitisk ansvarlig

— Året har vært veldig spennende, i lag med verdens beste kollegaer. Det er kult å se hvordan en stor organisasjon som NTNU fungerer, i en tid med viktige prosesser og mange endringer, forteller Ida. Hun mener vervet har gitt henne en breddekompetanse som handler om noe helt annet enn hennes eget studie. Det siste året har Ida blant annet jobbet med campusutvikling, studiestart og læringsareal.

Ida har vært leder av NTNUs læringsmiljøutvalg, som skal ha et helhetlig og overordnet blikk på NTNUs arbeid med læringsmiljø. Hun er også fast medlem i frivillighetsgruppa, et samleforum for studentfrivillighet i Trondheim. Tidligere har hun deltatt i hovedbrukergruppen for NTNUs campussamling og sitter nå i styringsgruppen for prosjektet. Dessuten er hun i styringsgruppen for NTNUs masterplan for bygg- og eiendomsutvikling, samt en arbeidsgruppe for evaluering av studiestarten i 2023.
— Hvert semester har jeg også glede av å være med å dele ut over en halv million til studentfrivilligheten, forteller Ida.

— Jeg har spesielt satt pris på de mange reisene, både rundt i Norge og Norden. Hverdagen på kontoret er også hyggelig. Jeg liker å ha fruktbare diskusjoner med folk som har ulike perspektiv, forteller Ida, som også har fungert som nestleder i Studenttinget. Det er Studenttinget selv som velger hvem av de tre andre medlemmene i arbeidsutvalget som skal fungere som nestleder. I kraft av rollen som nestleder deltar hun også i ukentlige dekanmøter sammen med leder.

Erik Johansen, fagpolitisk ansvarlig

— Hvis du virkelig vil forstå hvordan NTNU fungerer - eventuelt ikke fungerer - er dette det ideelle vervet for deg. Det viktigste er å være nysgjerrig og ha litt guts. Du må tørre å være uenig med folk som potensielt vet mer enn deg. Det går helt fint, sier Erik, som mener det følger en stor innflytelse med vervet.

— Vi alle er kommet til universitetet for å ta en utdanning. Da har vi alle et ansvar for å bidra til at den utdanningen blir best mulig. Noen tenker nok at dette er et praktisk orientert verv, men det er nok en fordel å være noe idealistisk og se det store bildet, reflekterer Erik. Etter sitt år som fagpolitisk ansvarlig opplever Erik at ledelsen sjeldent har vært så lydhør for studentenes meninger. Sammen med Ida har han stått ansvarlige for prosessen med å utarbeide Studenttingets nye politiske plattformer, som ble vedtatt av Studenttinget tidligere i høst.

Erik sitter i NTNUs sentrale utdanningsutvalg, forskningsutvalg, og det sagnomsuste dimensjoneringsutvalget. Dessuten har han et sete i programstyret for digitaliseringsprogrammet, i tillegg til å være fagkomiteleder i NTNUs forsknings- og undervisningsfond. På forespørsel har han dessuten fått anledning til å sitte i NTNUs biblioteksråd.

— Det mest spennende fremover er at NTNU er på trappene til en ny strategiperiodene. Tenk på muligheten til å være med å påvirke dette arbeidet, beundrer Erik. Han mener at rollen som fagpolitisk ansvarlig er egnet for dem som er opptatt av utdanningskvalitet og hvordan vi utvikler denne kvaliteten.

Kristian Wiulsrød, internasjonalt ansvarlig

— Dette er en veldig kul stilling. I studentdemokratiet er det mange likesinnede folk som sammen vil få til noe. Vi har gjerne ulik bakgrunn og erfaring, forklarer Kristian. Han har et spesielt ansvar for de internasjonale studentene på NTNU, samt dem som utveksler fra universitetet. Mye av jobben handler også internasjonale universitetsallianser. I alliansen ENHANCE sitter Kristian som co-chair. I kraft av sitt verv som medleder representerer han dermed 360 000 studenter på tvers av ti teknologiske universiteter i Europa.
— Mulighetene er altså mange, forteller en begeistret Kristian. Han har fått ta imot andre universiteter som er på besøk til NTNU, så vel som reiser utenlands. Berlin, Gdansk, Aarhus og Helsinki er noen av stendene Kristian har besøkt. Før han er ferdig skal han også legge en visitt til Portugal og Aachen.
— Jeg får praktisert en del engelsk. Samtidig har jeg også et ansvar for å fremme studentfrivilligheten overfor de internasjonale studentene her i Trondheim. Som internasjonalt ansvarlig har man blant annet ansvar for en informasjonskveld, der man samarbeider med foreningsansvarlig i Velferdstinget med å vise frem mangfoldet av studentforeninger i byen.

Kristian sitter også i styringsgruppen for NTNUs massekommunikasjonsprosjekt, samt NTNUs språkpolitiske utvalg. Sistnevnte har vakt spesielt begeistring hos Kristian.

Forrige
Forrige

Studenttingets arbeidsutvalg for 2024 er valgt!

Neste
Neste

Valg av nytt arbeidsutvalg!