Offentlig høring om Studenttingets politiske plattformer

Denne høsten skal Studenttinget vedta to nye politiske plattformer. Dette betyr at Studenttinget skal vedta hva NTNU sine studenter skal mene om flere viktige aspekter om hva det vil si å være student på NTNU. De to plattformene som skal behandles er læringsmiljøpolitisk plattform og utdanningspolitisk plattform. Disse plattformene handler om både den utdanningen du får som student ved NTNU, men også det som påvirker både studiehverdagen og studentlivet ditt, ved såkalt læringsmiljø. Dette er to viktige politiske dokumenter som sier noe om hva studentenes høyeste politiske organ skal mene når vi jobber opp mot NTNU for å gjøre din studenthverdag bedre.

Nå inviteres du til å bidra med hva denne politikken skal være. Vi åpner nå for at du kan svare på en høring om begge disse plattformene. Utkastet til begge plattformen finner du under her.

Hvordan svare på høring?

En høring er en offentlig prosess hvor vi gir deg anledning til å sende oss et brev/dokument hvor du kommenterer de politiske dokumentene som nå er ute i første utkast. Vi anbefaler at dere leser plattformene i sin helhet, og skriver svaret deres i et dokument og leverer dette i pdf-format. Vi ber om at dere svarer på høringen til de to plattformene i to separate dokument. Svaret sendes til sti@studenttinget.ntnu.no. Svarfrist for plattformene er 08.09.23 for Utdanningspolitisk plattform og 28.09.23 for Lærigsmiljøpolitisk plattform.

Plattformene

De to politiske plattformene består av flere kapitler som handler om spesifikke deler av både utdanning og læringsmiljø ved NTNU. Plattformene er ment å være studentenes overordnede politikk over flere år, og er forholder seg derfor overordnet på de fleste områder. Politikken skal representere alle NTNU sine studenter, og vil derfor ikke være spesifikt rettet mot enkelte utdanninger eller studenter. Politikken må også sees i sammenheng med andre politiske plattformer Studenttinget har vedtatt, enkeltvedtak og politiske resolusjoner. De temaer du ikke finner i de to utkastene kan derfor være å finne i andre politiske dokument. For å gjøre det enklere for dere å svare på høringen, har vi satt opp noen spørsmål i tilknytningen til de to plattformene. Dere behøver ikke å svare på alle disse, og kan også gi tilbakemeldinger utover disse. Vi ber om at dere henviser tydelig til både kapittel og linjer i utkastene, slik at vi lettere kan tolke svarene deres inn i helheten av plattformene.

Diskusjonsspørsmål:

Utdanningspolitisk plattform:

  • Er det poenger som mangler i plattformen?

  • Er det poenger som er overflødige?

  • Speiler plattformen studentenes nåværende politikk og holdninger?

  • Er oppbygningen i plattformen logisk?

  • Hvordan skal vi forholde oss til heltidsstudenten i kapittelet om undervisning?

  • Bør informasjon om vurderingens form, omfang og tidspunkt være tilgjengelig på NTNUs emnesider før semesterstart?

  • Skal det foreligge samarbeidsavtale mellom veileder og student på BA oppgave? Hvilke utfordringer medfører i så fall dette?

  • Skal praksis gi studiepoenguttelling?

  • Skal NTNU ha og videreutvikle sine alumninettverk, for å vise studentene hvilke karrieremuligheter de har? Skal man bruke ressurser på å samle alumni til seminarer og samlinger for å pleie forholdet med tidligere NTNU studenter?



Læringsmiljøpolitisk plattform:

  • Er det temaer som burde blitt nevnt eller utdypet mer i plattformen?

  • Finnes det poenger som dere er uenige i eller som burde fjernes?

  • Er oppbygningen av plattformen logisk?

  • Hva mener dere om foreslått likestilling- og mangfoldspolitikk?

  • Bør Læringsmiljøpolitisk plattform nevne noe om arealer eller bær alt slikt stå i campuspolitisk plattform?

  • Er siste avsnitt under kapittelet «Organisering for et godt læringsmiljø» godt formulert? Er dere enige i formuleringen av avsnittet?

  • Er det flere aspekter som bør belyses i kapittelet «Psykososialt læringsmiljø»?

  • Har frivilligheten flere behov som NTNU kan hjelpe med enn de som er nevnt i kapittelet «Frivilligheten»?

  • Hvor stort ansvar mener dere NTNU bør ha for å sikre forsvarlig drift av studentfrivilligheten?

  • Er kapittelet om frivilligheten for spesifikt eller passe spesifikt? 

 

Om dere har noen spørsmål om utkastene, høringen eller hvordan dere kan svare er det bare å ta kontakt med oss:

Utdanningspolitisk plattform: Erik Johansen, Fagpolitisk ansvarlig Studenttinget fafo@studenttinget.ntnu.no

Læringsmiljøpolitisk plattform: Ida Austigard Ødegård, Nestleder og Læringsmiljøpolitisk ansvarlig Studenttinget, laringsmiljo@studenttinget.ntnu.no

Utkast til plattformer:

Høringsinnspill fra studentrådene på Utdanningspolitisk plattform finner du her. Høringsinnspill fra Studentrådene på Læringsmiljøpolitisk plattform finner du her.

Utdanningspolitisk plattform behandles i Studenttingets møte 28. september. Forslaget til plattform er justert etter høringsrunden, og finnes i sakspapirene til møtet.

Forrige
Forrige

Velkommen til nye NTNU-studenter

Neste
Neste

Nye studenter i NTNU-styret